www.hofteruurlo.nl

De open dagen

27-01-2012

.

.

 

Op 24 mei 2015 is er een filmpje gemaakt door Age Posthumus dat geeft een mooi beeld van de tuin, u vindt het hier  

 

  

De tuin is geopend op;

   

Zaterdag 16 juni, van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Zondag 17 juni, van 10.00 uur tot 15.00 uur!!!

Deze twee dagen samen met 31 andere tuinen in de omgeving. Deze tuinen vindt u op www.ziemijntuin.nl of haal een gidsje bij de VVV van Berkelland, Haaksbergen of Lochem. Of haal er een bij ons op deze open dagen.

 

 

 

Donderdagavond 21 juni, Midzomernacht, van 18.00 uur tot het donker wordt.'s Avonds zijn de kleuren vaak mooier door het mildere licht. Ook de geuren worden sterker.

 

 

 

Opentuinendag in Barchem en Ruurlo zondag 8 juli 2018.

Een 4-tal tuinliefhebbers in Ruurlo en Barchem stellen, na het succes van de voorgaande jaren,  hun privétuin opnieuw open voor tuinliefhebbers. Het zijn 4 totaal verschillende tuinen. Wees welkom in onze tuinen op zondag 8 juli van 10 tot 17.00 uur.

Allemaal hele mooie tuinen,  die ieder weer een ander kijk op tuinieren geeft. De tuinen zijn op redelijke afstand van elkaar dus het is mogelijk om het per fiets te doen.  Tuin “Bannink”en tuin “D'n Uuthook” of “de Valk” liggen 12km uit elkaar.” De  ”Hof te Ruurlo” ligt daar tussen in. Het is hoogzomer, dus is er veel te zien in deze tuinen.

 

Naast dat onze tuin open is zijn er ook;

 

D’n Uuthook”, Ruurlo

 D'n Uuthook is een verrassende tuin in het buitengebied van Ruurlo van ca. 4000m2,  die in 3 gedeelten is aangelegd met 1 natuurvijver en 2 folievijvers

De gazons zijn omringd door grote vaste plantenborders waar in een grote variatie van planten, zowel bekend als onbekend.

Er zijn diverse zitjes waar u kunt genieten van de tuin onder het genot van een kopje koffie.

Bij slecht weer staat de koffie klaar in het Koffieheuksken, die is ingericht als oude boerenkeuken en waar vele oude gebruiksvoorwerpen te zien zijn

 d'n  Uuthook, Benny en Diny Schepers, Morsdijk 9, 7261 RX  Ruurlo www.dnuuthook.nl   Entree: 3,50 p.p. inclusief koffie of thee.

 

Fam. Bannink, Barchem

De tuin van Hermien en Bertus is een wat kleinere tuin, ongeveer 850 De tuin bestaat uit een voor- en een achtertuin met ieder een eigen sfeer. De belijning is strak maar de beplanting uitbundig. Er zijn diverse gezellige zitjes en hoekjes. Ook wordt er gebruik gemaakt van eenjarigen, al dan niet in potten. Fam. Bannink, Lochemseweg 6, 7244 AB  Barchem,  Entree: vrije gift . Koffie en thee verkrijgbaar.

 

“De Valk” Ruurlo

De tuin van Dineke Brethouwer is een romantische, landschappelijk tuin van ruim 5000 m met heel veel borders. Het ontwerp is van Harry Esselink en de beplanting van Dineke zelf. De borders bestaan uit bijzondere vaste planten, heesters en bomen. Alle kleuren zijn toegestaan; rood, geel en oranje doen flink mee!

Het is een tuin waar je heerlijk door heen kunt dwalen en door het open karakter zijn er mooie doorkijkjes naar de omgeving.

Met de toepassing van veel grassen en herfstbloeiers zoals asters en dahlia's is de tuin tot ver in september nog prachtig.

U bent welkom onder de “berg”, waar u heerlijk kunt zitten genieten!

Tuin “De Valk”, Buitenvelderweg 2, 7261 VK  Ruurlo.

Entree; €2,50 incl. koffie/thee.   

 

 

 

Er komen nog meer open dagen, hou de website hiervoor in de gaten.

 

 

 

 

 

 

 

"Hof te Ruurlo"

Borculoseweg 40,

7261 BK  Ruurlo.

Dit is op de hoek met de Molenlaan, de ingang van de tuin is aan de Molenlaan. 

De toegang is een vrije gift.

 

De tuinen zijn gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelhouders, rollators, wandelwagens etc. 

 

Honden zijn niet welkom, want voor u het in de gaten heeft plonzen ze in de vijver. Zelfs als ze aangelijnd zijn.

  

 

Groepen zijn ook in 2018 weer welkom buiten de open dagen. Dit na telefonische afspraak op 06-15291971 

 

Voor een groepsbezoek met rondleiding dient u op ongeveer 2½ uur te rekenen. 

Groepsbezoeken doen we in 2018 niet voor half mei en niet na 7 september.