www.hofteruurlo.nl

De open dagen

27-01-2012

Open dagen in 2021

Open dagen in 2021

 

T U I N S E I Z O E N   2021

 

 

Ook  in 2021 gaan we weer met andere tuinen in Ruurlo/Barchem samen open tuindagen organiseren.

 

De eerste openstelling is op 15 en 16 mei van 10.00 -16.00 uu

 

De datums zijn  5-6 juni-3 - 4 juli- 7-8 augustus en 5 september van 10.30-1700 uur. daarnaast ben ik ook nog open op 19 en 20 juni Groei en Bloei opentuinenweekend. Dan ben ik ook uitgiftepunt waar u de adressenlijst kunt meenemen.

 

 

Extra openstelling op 22 augustus samen met Anne- Marievan Eck en Piet Kolen van 10.30-16,30 zie info op pagina andere tuinen.

 

Daarnaast misschien nog een avond openstelling datum nog niet bekend van 18.00 uur tot zonsondergang samen met de Fam. Bannink in Barchem zie info over deze tuin op pagina andere tuinen

 

 

 

Voor meer info over de andere tuinen kijk bij rubriek andere tuinen.

 

 

 

  

Buiten de opentuindagen is de tuin ook op afspraak te bezoeken. Graag hiervoor een telefonische afspraak maken op 06-15291971 Of mailen.

 

 

 

 

"Hof te Ruurlo

 Borculoseweg 40,

7261 BK  Ruurlo.

Dit is op de hoek met de Molenlaan, de ingang van de tuin is aan de Molenlaan. 

De toegang is een vrije gift.

 

De tuin is gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelhouders, rollators, wandelwagens etc. 

 

Honden zijn niet welkom, want voor u het in de gaten heeft plonzen ze in de vijver. Zelfs als ze aangelijnd zijn.

  

 

Groepen zijn ook in 2021 weer welkom buiten de open dagen. Dit na telefonische afspraak op 06-15291971. Leuk om de tuin door het seizoen te volgen door met uw tuinclub onze tuin 2-3 keer te bezoeken. 

 

Voor een groepsbezoek met rondleiding en koffie dient u op ongeveer 2½ uur te rekenen. Ik merk dat veel groepen mijn  tuin te krap in tijd bemeten.Ik kan ook voor u een uitgebreide lunch verzorgen. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Groepsbezoeken doe ik in 2021 niet vóór half april en niet na 15 oktober

 

 

 

 

 

 

Op 24 mei 2015 is er een filmpje gemaakt door Age Posthumus het geeft een mooi beeld van de tuin, u vindt het hier

 

    Op    10 en 11 augustus 2019  bestond Hof te Ruurlo 25 jaar;  een julileum waar we  extra aandacht aan geschonken hebben.

De tuinjaren  vliegen voorbij, dan is het herfst maar ook zo weer voorjaar. Elk jaar verlangen we weer naar een nieuw tuinseizoen, met nieuwe uitdagingen, of om dingetjes te veranderen.  Kijken bij de kwekers of er weer nieuwe soorten planten te scoren zijn, heerlijk om te mogen wroeten in de grond.

 

Wim en ik zijn in 1994 begonnen met onze eerste openstelling en het was druk dat weekend, het liep boven verwachting. De vraag : wanneer is de tweede openstelling ? Daar hadden we niet over na gedacht. Maar de jaren daarop gingen we steeds vaker open in de maanden mei tot september en soms samen met andere tuinen in de omgeving. Erg leuk en erg gezellig deze dagen met allemaal plantenliefhebbers. Zo haal je ook de 25 jaar, en ga je zeker door.

 

In de jaren is er een hoop veranderd, zowel wat betreft beplanting maar ook inrichting. Nieuwe terassen, pergolas,  vijvers en veel meer. Maar de sfeer bleef.

Jaren geleden kwam de website erbij ook een aanwinst, helemaal Wim zijn ding. Ook de publiciteit was  zijn specialiteit.

 

Helaas heb ik van Wim  14 oktober  2018 afscheid moeten nemen, hij was ziek en kon van de kanker niet winnen. Maar hij zou het geweldig gevonden hebben dat wij de 25 jaar vieren op deze wijze.

Op deze dagen hadden wij dan ook speciale aandacht voor het KWF kankerfonds. Geld van de koffiepot, de vrije giftbus en de opbrengst van de geschonken planten  gaat naar het KWF kankerfonds toe.

Familieleden waren er ook , het was een fijn weekend, 

 

 Mijn dank aan alle bezoekers vrienden en familie die er een onvergetelijk weekend van gemaakt hebben.

 

Marcel