www.hofteruurlo.nl

De open dagen

27-01-2012

.

.

 

Op 24 mei 2015 is er een filmpje gemaakt door Age Posthumus het geeft een mooi beeld van de tuin, u vindt het hier

 

    Op    10 en 11 augustus   bestaat Hof te Ruurlo 25 jaar;  een julileum waar ik extra aandacht aan wil schenken.

De tuinjaren  vliegen voorbij, dan is het herfst maar ook zo weer voorjaar. Elk jaar verlangen we weer naar een nieuw tuinseizoen, met nieuwe uitdagingen, of om dingetjes te veranderen.  Kijken bij de kwekers of er weer nieuwe soorten planten te scoren zijn, heerlijk om te mogen wroeten in de grond.

 

Wim en ik zijn in 1994 begonnen met onze eerste openstelling en het was druk dat weekend, het liep boven verwachting. De vraag : wanneer is de tweede openstelling ? Daar hadden we niet over na gedacht. Maar de jaren daarop gingen we steeds vaker open in de maanden mei tot september en soms samen met andere tuinen in de omgeving. Erg leuk en erg gezellig deze dagen met allemaal plantenliefhebbers. Zo haal je ook de 25 jaar, en ga je zeker door.

 

In de jaren is er een hoop veranderd, zowel wat betreft beplanting maar ook inrichting. Nieuwe terassen, pergolas,  vijvers en veel meer. Maar de sfeer bleef.

Jaren geleden kwam de website erbij ook een aanwinst, helemaal Wim zijn ding. Ook de publiciteit was  zijn specialiteit.

 

Helaas heb ik van Wim vorig jaar 14 oktober afscheid moeten nemen, hij was ziek en kon van de kanker niet winnen. Maar hij zou het geweldig gevonden hebben dat wij de 25 jaar vieren op deze wijze.

Op deze dagen wil ik speciale aandacht voor het KWF kankerfonds. Geld van de koffiepot, de vrije giftbus en de opbrengst van de geschonken planten  gaat naar het KWF kankerfonds toe.

Er is deze dagen koffie/thee met cake en meer.

Familieleden zullen er ook zijn, het wordt een gezellig weekend.

 

U bent van harte uitgenodigd.

Marcel

 

 

De laatste open dagen van 2019 zijn 7&8 september met de drie andere tuinen in de omgeving.

Meer info op pagina Andere tuinen

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

"Hof te Ruurlo"

Borculoseweg 40,

7261 BK  Ruurlo.

Dit is op de hoek met de Molenlaan, de ingang van de tuin is aan de Molenlaan. 

De toegang is een vrije gift.

 

De tuinen zijn gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelhouders, rollators, wandelwagens etc. 

 

Honden zijn niet welkom, want voor u het in de gaten heeft plonzen ze in de vijver. Zelfs als ze aangelijnd zijn.

  

 

Groepen zijn ook in 2019 weer welkom buiten de open dagen. Dit na telefonische afspraak op 06-15291971. Leuk om de tuin door het seizoen te volgen door met uw tuinclub onze tuin 2-3 keer te bezoeken. 

 

Voor een groepsbezoek met rondleiding en koffie dient u op ongeveer 2½ uur te rekenen. Ik merk dat veel groepen mijn  tuin te krap in tijd bemeten.

 

Groepsbezoeken doe ik in 2019 niet vóór half mei en niet na 5 september.