www.hofteruurlo.nl

Hof te Ruurlo

Een open tuin in Ruurlo

In 1994 hebben Wim en ik besloten om onze tuin een aantal keren per jaar open te stellen voor publiek. We werden daarvoor al regelmatig gevraagd door tuinclubs, Groei & Bloei etc. met het verzoek of men de tuin mocht komen bekijken.
Helaas is mijn Wim in het najaar van 2018 overleden.

 

 

 

Waarom een privétuin openstellen voor publiek?  Ik wil graag met u delen wat ik mooi vind in mijn tuin.
Daarom nodig ik u uit in mijn tuin !  
Is de “Hof te Ruurlo” dan zo'n bijzondere tuin? Nou, je komt er dingen tegen die je niet overal tegenkomt. Er staan veel verschillende soorten planten in de 'Cottage-achtige' tuin, het is lastig tellen hoeveel er staan. Het is echt een verzameltuin. Wat ik wel weet is dat ik rond de 600 verschillende soorten Hosta's heb. Die staan grotendeels in pot zodat je er eindeloos mee kan schuiven en bepaalde hoeken steeds een ander aanzicht kan geven. Verder veel zomerbloeiers, éénjarigen en kuipplanten. De tuin van 1100 m² met 2 vijvers is verdeeld door muurtjes en Taxushagen en heeft diverse aparte doorkijkjes en hoekjes, hierdoor is het telkens weer verrassend.
Open dagen plan ik nooit zo ver van te voren omdat je er dan ook aan vastzit.

 

Op10 en 11 augustus 2019 bestond onze open tuin 25 jaar. Dit weekend stond in gedachtenis  van mijn Wim die 14 oktober 2018 overleden is. Hij was degene die de tuin wilde openstellen voor publiek Vele familieleden en tuinvrienden en ander belangstellenden kwamen dat weekend weer naar de tuin om dit met elkaar te delen. Mooie herinneringen op te halen maar ook kijken naar hoe de tuin na alle droogte toch weer straalt. Fijn om dat met zijn allen te mogen delen en de warmte mogen ontvangen is geweldig. Ook stond dat weekend het KWF kankerfonds centraal.De koffiepot en vrije gift en opbrengst beschikbare gestelde planten gingen daarna toe en bracht zelf €811,70 op. geweldig. Iedereen wil ik nogmaals bedanken  namens de famile voor jullie komst.

 

Marcel

 
Kijk op de volgende pagina's voor de open dagen, foto's en andere informatie.
  
Marcel