www.hofteruurlo.nl

Hof te Ruurlo

Wo liegt Ruurlo....
Wo liegt Ruurlo....

 

Geöffnet am 10. und 11. August  "25 Jahre" Hof te Ruurlo

 In Ruurlo ist der Privatgarten genannt: "Hof te Ruurlo" zu Deutsch "Garten in Ruurlo", am Borculoseweg 40 (Neben der Mühle "Agneta") , an der Ecke der Molenlaan) wieder geöffnet. 

 

Samstags ist auch die Mühle geöffnet bis 16.00 Uhr. www.vriendenvanagneta.nl*********

Wim und ich haben in 1994 angefangen mit das offenstellen von unserem Garten,

Das erste Wochenende bekamen wir sehr viel Besuch. Man fragte uns : wann ist die zweite Offenstellung ? Dar hatten wir noch nicht über nachgedacht. In die Jahren danach haben wir immer öfters unser Garten geöffnet für Besucher. Auch haben wir öfters mit anderen Gärten zusammen geöffnet. 

 

In den Jahren ist vieles geändert im Garten.

Wim machte immer den Website und die Werbung : das war seine Spezialität.

 

 

 

Leider ist Wim  gestorben im Herbst 2018 an Krebs

 

Während den 10. und 11. August möchte ich spezielle Aufmerksamkeit für den Krebsfonds,

  

Der 1.100 qm große Garten wird durch Mäuerchen und Taxushecken eingeteilt und punktet mit vielen tollen Sichtwinkeln und Eckchen. Hierdurch bleibt der “Hof te Ruurlo” immer wieder für eine Überraschung gut. Von der Straße aus sieht es eigentlich nach einem völlig durchschnittlichen Garten aus, aber es gibt eine Vielzahl besonderer Stauden für Pflanzenliebhaber zu entdecken.

Der Garten im Cottage-Stil bietet neben den Staudenraritäten auch mehr als  600 unterschiedliche Sorten Hostas. Auch Kübelpflanzen, gewöhnliche und ungewöhnliche Pflanzen in Beeten und Töpfen und auch Einjährige gehören mit zum Bild.. Und weil jeder Milimeter ausgenutzt wird, hat Unkraut erst überhaupt keine Chance. Neben dem Teich laden Terassen und Bänke zum Verweilen ein und bieten die möglichkeit den Garten aus verschiedenen Blickwinkeln zu betrachten. 

Der “Hof te Ruurlo” liegt neben der Mühle “Agneta” in einem Wohngebiet in Ruurlo. Der Garten ist nur beschränkt für Rollstühle, Rollatoren und Kinderwagen zugänglich.

Es ist ein voll bewachsener Garten, in dem jede Woche etwas Anderes zu sehen gibt.

 

 

Sie sind herzlichst willkommen. 

 

 

Aber auch an der deutsche Seite der Grenze gibt es "Tage der offenen Tür" der Gärten. www.offene-gaerten-westfalen.de 

 

Marcel

 

 

Een open tuin in Ruurlo

In 1994 hebben Wim en ik besloten om onze tuin een aantal keren per jaar open te stellen voor publiek. We werden daarvoor al regelmatig gevraagd door tuinclubs, Groei & Bloei etc. met het verzoek of men de tuin mocht komen bekijken.
Helaas is mijn Wim in het najaar van 2018 overleden.

 

 

 

Waarom een privétuin openstellen voor publiek?  Ik wil graag met u delen wat ik mooi vind in mijn tuin.
Daarom nodig ik u uit in mijn tuin !  
 Hof te Ruurlo is een verassende tuin van 1100 m2 in de bebouwde kom van Ruurlo De tuin is door muurtjes, hagen en andere objecten ingedeeld waardoor je het idee krijgt dat de tuin vele malen groter is. De vele hoekjes en aparte doorkijkjes maken de tuin spannend, je wordt telkens weer verrast. Het is heerlijk om door de kleine paadjes langs diverse terrassen en vijvers geleid te worden. Onder rozenbogen en pergola's door te lopen die behangen zijn met vele verschillende soorten klimplanten., vaak hele byzondere. Zo gauw je de tuin binnen treed is het een bloemenzee , zelfs over de stoeprand groeien de planten verder. Ik noem het vaak een weelderige Cottage-achtige tuin waar heel veel mag en kan, en de planten de meeste rechten hebben. Dat houd in dat ze zich  mogen uitzaaien en door elkaar mogen groeien en zorgen voor bijzondere combinaties. Dit betekend ook dat ik weinig in de tuin doe en alleen ingrijp als het echt nodig is. En dat moet soms als er soorten planten zijn die agressief andere planten overwoekeren , maar ook als ik weer andere tuinen en kwekerijen bezocht heb en vele nieuwe leuke planten mee gebracht hebt. Dan moet er plaats gemaakt worden altijd weer lastig , elke plant heeft zijn charme en een herinnering. Het is heerlijk vertoeven op een van de terrassen bankje en luie stoelen in de tuin, of heerlijk aan de grote zinken tafel onder de veranda. Genietenvan een kopje thee/koffie lezen in in tuinbladen of fotoboeken. Vanaf dat punt  heb je een prachtig gezicht op de grote vijver waar van alles gebeurt. Door de hele tuin kom je leuke ornamenten en tafels tegen met potten en brocante, vele eenjarigen kuipplanten enz.  Ik ben een verzamelaar van byzondere planten maar ik heb iets van ruim 600 verschillende Hosta's en ruim 100 Heuchera,s Heucherella,s. Veel van dit staat in potten gecombineerd mat brocante en kuipplanten. Elk jaar worden vele potten gevuld met eenjarigen , de kleuren zijn dan weer heel anders dan hetr jaar daarvoor. Ik schuif ook elk jaar met de potten zodat het altijd weer verrassend is en het intressant is om te komen kijken. En elk jaar zijn er altijd wel wat plantjes te koop en brocante , je veranders toch elk jaar weer iets. Een tuin moet in beweging blijven.Het is ook heerlijk om tuinclubs , of anderszijds in de tuin te ontvangen. En dat kan vanaf april tot september buiten de open dagen en dan is veel mogelijk. Vraag er na. 
We gaan als Ruurlose en Barchemse tuinen ook weer gezamelijk open zie verdere info. 

U bent van harte welkom.

 

Met vriendelijke groet Marcel

Open dagen plan ik nooit zo ver van te voren omdat je er dan ook aan vastzit.

 

Op10 en 11 augustus 2019 bestond onze open tuin 25 jaar. Dit weekend stond in gedachtenis  van mijn Wim die 14 oktober 2018 overleden is. Hij was degene die de tuin wilde openstellen voor publiek Vele familieleden en tuinvrienden en ander belangstellenden kwamen dat weekend weer naar de tuin om dit met elkaar te delen. Mooie herinneringen op te halen maar ook kijken naar hoe de tuin na alle droogte toch weer straalt. Fijn om dat met zijn allen te mogen delen en de warmte mogen ontvangen is geweldig. Ook stond dat weekend het KWF kankerfonds centraal.De koffiepot en vrije gift en opbrengst beschikbare gestelde planten gingen daarna toe en bracht zelf €811,70 op. geweldig. Iedereen wil ik nogmaals bedanken  namens de famile voor jullie komst.

 

Marcel

 
Kijk op de volgende pagina's voor de open dagen, foto's en andere informatie.
  
Marcel